Дилма Русеф - бившият президент на Бразилия  (2011-2016 г.), ще

...
Дилма Русеф - бившият президент на Бразилия  (2011-2016 г.), ще
Коментари Харесай

Бившият президент на Бразилия Дилма Русеф ще оглави банката на държавите от БРИКС

Дилма Русеф - някогашният президент на Бразилия  (2011-2016 г.), ще оглави Новата банка за развиване, учредена от страните, които влизат в обединяването БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка), заяви през вчерашния ден в. „ Естадо ди Сао Пауло “, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

По информация на изданието, предлагането на новото държавно управление на южноамериканската страна за нейното предопределение отпред на финансовата институция на мястото на Маркус Троихо, протеже на някогашния президент на Бразилия Жаир Болсонаро, е било посрещнато позитивно от сътрудниците на Бразилия.

Русеф ще бъде на поста до края на настоящия бразилски мандат в управление на банката през 2025 година На Троихо е било препоръчано да подаде оставка и да премине на работа в администрацията на щата Сао Пауло, където губернатор е някогашен министър на Болсонаро.

Самата Русеф, по информация на „ Естадо ди Сао Пауло “, ще съпровожда през втората половина на март новия президент на Бразилия Лула да Силва по време на визитата му в Китай.

Новата банка за развиване е учредена от страните от БРИКС въз основа на междуправителствено съглашение, подписано на четвъртата среща на високо ниво на обединяването през юли 2014 година в бразилския град Форталезе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР